Popüler Yayınlar

1 Mayıs 2013 Çarşamba

GIDA SEKTÖRÜNDE HİJYEN KURALLARI VE PERSONEL KIYAFETLERİ




Temel ihtiyaçlarımızın başında gelen beslenme, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmemiz için çok önemlidir. Beslenmenin önemi sağlığımız ve dolayısıyla da yaşamımız üzerinde olan etkileri düşünüldüğünde çok fazladır.

Geçmişte kendi gıdasını kendisi yapan ve doğal beslenen insanlarımızın günümüzde çalışma hayatı, farklılık arayışları ve çağın etkileri ile hazır gıdalara yöneldiği görülmektedir.

Hazır gıda ihtiyaçlarını karşılamada piyasada farklı markalar adı altında pek çok firma hizmet vermektedir. Rakip firmaların birbirine karşı fark oluşturmada en büyük silahları sağlıklı, güvenilir ve kaliteli ürünler üretmek olacaktır. Ürünün kalite standartlarına uygun nitelikte olması ve hijyenik koşullarda üretilmesi tüketici açısından son derece önemlidir.

Gıda sektöründe çalışanlar aracılığıyla veya onların temizlik ve hijyen kurallarına uymamasından kaynaklanan bulaşmalar görülebilir. Bu nedenle gıda üretimi yapan işletmeler personel hijyenine çok önem vermelidir.



Gıda alanında üretim yapanların çalışanlarını sağlık kontrolleri ile işe alması gereklidir. İşe alınan personelin kişisel temizlik kurallarına uyması, iş kıyafetleri ile koruyucu kıyafetlerini yerinde ve zamanında kullanması, çalışma ortamının temizliğini ve dezenfeksiyonunu sağlaması da önemli olan hususlardandır. Personel hijyeninin sağlanması ile gıdalara bulaşmaların azalması sağlanacak ve üretim sorunsuz, güvenilir, sağlıklı bir şekilde yapılabilecektir.

     

Sağlıklı ve güvenilir üretimin yapılmasında hijyenin  önemini kavramış bilinçli bireylerin çalıştırılması ve periyodik aralıklarla personelin iş kıyafetlerinin yenilenmesi gereklidir. Personel kıyafetleri  sadece iş ortamında kullanılmalı ve  her gün değiştirilebilecek gibi en az 3-4 takım olmalıdır. İşin durumuna göre de her gün veya iki günde bir yıkanmalıdır. Tem İş Elbiseleri gıda sektörüne yönelik iş giyimi ve aksesuarlarında hem kalite ve rahatlığı, hem de kurum prestijini yansıtacak model ve tasarımları ile 35 yıldır aynı titizlik ve özveri ile hizmet vermektedir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder